Испанският премиер Педро Санчес обяви план на стойност 4,26 млрд. евро

...
Испанският премиер Педро Санчес обяви план на стойност 4,26 млрд. евро
Коментари Харесай

Испания с план за 4,26 млрд. евро за спасяване на туризма

Испанският министър председател Педро Санчес разгласи проект на стойност 4,26 млрд. евро за подкрепяне на туристическия бранш, който пострада тежко от рецесията от ковид, съобщи Reuters. 

Планът се състои от 28 ограничения, дефинирани в пет посоки на деяние: възобновяване на доверието в страната като туристическа дестинация, използване на ограничения за активиране на бранша, възстановяване на конкурентоспособността в бранша, рационализиране на модела за информация за туризма и маркетингова и промоционална акция. Той включва и основаването на нова обсерватория на туристическото разузнаване, основана на пазарна информация и разбор на интернационалното търсене.

" Испания още веднъж се отваря към туризма. Ние сме международни водачи и всяка стъпка, която подхващаме, ще бъде безвредна стъпка ", сподели Педро Санчес при представянето на проекта.

Страната, в която COVID-19 взе над 27 000 жертви, ще отвори границите си с Европейски Съюз и Шенген на 21 юни. Испанското правителство се надява да изправи на крайници туризма, който образува 12% от Брутният вътрешен продукт на страната. В началото на 2020 година в него са били заети 13,6% от общия брой на социално осигурените лица. 

Планът за подкрепяне на туристическия бранш включва разпределяне на преференциален транш за сумата от 2,5 млрд. евро от гаранционната линия на ICO и усилва държавната помощ за бранша с 19,5 млрд. евро от началото на пандемията. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР